Kur lumi kthehet në kolektor! Ndotja e Erzenit

Të gjithë lumenjtë ndoten…. nuk është thjesht perifrazim i filmit të njohur “të gjithë lumenjtë rrjedhin”. Historia që do të ndiqni është historia e shndërrimit të njërit prej lumenjve që përshkon vendin, në kolektor të ujërave të zeza, në vend ku hidhen mbeturinat dhe vend shkarkim për bizneset.
 
Në pamjet në vijim do të shihni ndotësit, përgjegjësit, dhe pasojat nga ndotja. Do të shihni se si uji ndërron ngjyrën nga blu e thellë në kafe të errët.
 
Historia e Erzenit është historia se si sillemi me lumin dhe në përgjithësi me natyrën.
 
Çfarë na bën përshtypje ne dhe çfarë i bën përshtypje të huajve që jetojnë në Shqipëri?!
 
A ka më kohë dhe a është e mundur që lumenjtë t’i mbajmë të pastër për vete dhe për brezat që do të vijnë?

more recommended stories