Pasojat e tërmetit, çfarë do të ndodh tani në Durrës e në zonat e dëmtuara nga lëkundjet tragjike

51 viktima dhe me shume se 900 te plagosur, me mijera shtepi te demtuara e nje numer tjeter banesash te shembura. Ishte ky rezultati i termetit te 26 Nentorit. Por a ishte kjo nje tragjedi e paralajmeruar? 31 Minuta shkoi ne Durres dhe permes zerit te specialisteve do te mundohet te shpjegoje per ju se sa ndikoi pergjegjesia njerezore ne tragedine e Durresit, cilat jane hapat qe ndiqen per te ndertuar, sa zbatohen dhe si kane ndryshuar pergjegjesite e kontrollit dhe sigurise se banesave tona, duke kaluar nga shteti te ndergjegja e privatit. Roli i kolaudatorit te objektit eshte degraduar ne ate fare menyre saqe konsiderohet thjesht plotesimi i nje detyrimi në dokumemtacion, thjesht nje firme e vule dhe ketu gjithcka i mbetet te peshohet nga ndergjegja profesionale e gjithsecilit, -thotë inxhinieri Gazment Oketa. “Njoh plot inxhiniere te zot te cilet preferojne te mos punojne, jo se nuk duan, por duke ditur pergjegjesite qe firma e tyre mban per jeten e njerezve qe strehohen aty, nuk bejne aventura”,-tregon Oketa për 31 Minuta.

more recommended stories