Category: Home

Tirana, hapësirat e gjelbra mes pallateve po zhduken çdo ditë

Tirana, hapësirat e gjelbra mes pallateve po zhduken çdo ditë

Në Tiranë hapësirat publike përreth blloqeve të banimit po zhduken gjithnjë e më shumë. Ndërsa Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, vijon një fushatë mediatike për mbjelljen e pemëve pranë Parkut të Liqenit Artificial, bashkia e drejtuar prej tij lejon çdo ditë ngritjen e bizneseve në hapësirat e blerta, publike mes pallateve në lagjet […]

Adopto një kopsht përballë “adoptimit” të standardeve

Adopto një kopsht përballë “adoptimit” të standardeve

Nga një hulumtim i Qendrës shqiptare për Gazetari Cilësore për 24 kopshtet e rikonstruktuara në kuadër të nismës së Bashkisë së Tiranës, Adopto një kopsht, rezulton se një pjesë e tyre nuk përmbushin standardet bazë infrastrukturore që lidhen me lëvizjen e fëmijëve dhe mbrojtjen e jetës së tyre. Mungesa e rampave për karrocat e fëmijëve […]

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Sa herë që përmendim biçikletën, shumëkujt mund t’i shkojë mendja te Shkodra – kryeqyteti i biçikletave; qytet ku dashuria për makinën, “mollën e ndaluar” për shqiptarët deri në vitet ‘90-të, nuk e la në hije dyrrotakun e famshëm. Biçikleta është rikthyer pas më shumë se dy dekadash edhe në kryeqytetin shqiptar, ku në krah të […]

Parkimi në Tiranë: një gjobë çdo dy minuta

Parkimi në Tiranë: një gjobë çdo dy minuta

Investigimi zbulon se gjatë vitit 2018 numri i gjobave të marra për shkak të parkimit të gabuar në Bashkinë e Tiranës shkoi në 74,191 nga vetëm 32, 342 që ishte një vit më parë. Vlera e përfituar si pasojë e arkëtimit të gjobave u përllogarit të ishte 1.8 milionë euro. Nëse jeton apo ke punë […]

Prioritete të zhvendosura: Këmbësorët, përparësi vetëm në letra

Prioritete të zhvendosura: Këmbësorët, përparësi vetëm në letra

Në trotuaret e rrugëve qendrore të Tiranës gjen gjithçka: Shtylla që mbajnë tabela dhe reklama; pemë të rrethuara nga bordura të gjera; biçikleta të parkuara; mallra që reklamohen për t`u shitur dhe kioska. Shpesh brenda trotuarit gjenden edhe shkallë dyqanesh apo karrige lokalesh, ndërsa ajo që mungon pothuajse gjithmonë është hapësira e lirë për ecjen […]

Bashkia e Elbasanit, tenderë pa garë dhe hije të konfliktit të interesit

Bashkia e Elbasanit, tenderë pa garë dhe hije të konfliktit të interesit

Sistemimi i rrugëve dhe kanalizimeve, pastrimi i qytetit, blerja e frutave dhe perimeve për kopshtet dhe konviktet kanë një emërues të përbashkët në Bashkinë e Elbasanit: kompanitë, të cilat marrin të drejtën t`i ofrojnë këto shërbime dhe mallra, kryesisht nuk i nënshtrohen garës së hapur, por lidhin marrëveshje përmes negocimit me përfaqësues të bashkisë. Një […]