Tag Archives: Antonio Cakshiri

Tirana në sytë e një turisti!

Tirana në sytë e një turisti!

Për ne që jetojmë në Tiranë vendet që e bëjnë kryeqytetin tonë unik kalojnë pa u vënë re. Me numrin e lartë të turistëve që vijnë në Shqipëri ne vendosëm të shohim Tiranën në sytë e një turisti. Çfarë shohim ata në kryeqytetin shqiptar, çfarë mësojnë për historinë e kryeqytetit dhe çfarë thonë për vendet […]

Përmbaruesit privat kundër ligjit dhe logjikës së humanizmit

Përmbaruesit privat kundër ligjit dhe logjikës së humanizmit

Të paktën një here në jetë mund të keni marrë një kredi në bankë, por pa menduar mire pasojat nëse do të kishit mjaftueshëm para për ta shlyer. Në Shqipëri ka një ligj sipas të cilit përmbaruesit e bankave mund të sekuestrojnë rrogën mujore të individëve debitorë por gjithashtu i njëjti ligj thotë se minimumi […]

Ndërtimi i HEC-ve në Librazhd po u heq banorëve ato burime që i mbajnë gjallë ndërsa po shkatërron ekosistemin e parkut Shebenik-Jabllanicë

Ndërtimi i HEC-ve në Librazhd po u heq banorëve ato burime që i mbajnë gjallë ndërsa po shkatërron ekosistemin e parkut Shebenik-Jabllanicë

Banorët në rrethinat e Librazhdit në 3 vitet e fundit po vuajnë pasojat e ndërtimit të Hidrocentraleve në rrjedhën e lumit që kalon pranë fshatrave të tyre. Aktualisht sipas institucioneve vendore dhe qytetarëve në zonën në hyrje të parkut janë ndërtuar 4 HEC-e që janë në gjendje pune ndërsa 5 HEC-e të tjerë janë në […]

Ministria e Diasporës neglizhoi të konsultonte nismat e reja ligjore me mërgatën në Amerikë

Ministria e Diasporës neglizhoi të konsultonte nismat e reja ligjore me mërgatën në Amerikë

Ekrem Bardha u largua nga Shqipëria komuniste në rininë e tij, në qershor të vitit 1953, dhe përfundoi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ishte pikërisht atje, në Detroit, në zonën e Miçiganit, ku ndërtoi një pasuri të tërë duke marrë të drejtën e hapjes së 18 dyqaneve fast food të McDonalds. Por Bardha nuk […]

Liqeni i Bovillës, i rrezikuar nga erozioni,  i ndotur nga ujërat e zeza dhe mbetjet

Liqeni i Bovillës, i rrezikuar nga erozioni, i ndotur nga ujërat e zeza dhe mbetjet

Prej më shumë se një dekade ekspertët kërkojnë rehabilitimin e zonës që rrethon ujëmbledhësin e kryeqytetit përmes pyllëzimit, menaxhimit të mbetjeve dhe trajtimit të ujërave të zeza të zonës përreth, kërkesa që kanë rënë në vesh të shurdhër. Liqeni i Bovillës, nga i cili furnizohen me ujë të pijshëm qindra-mijëra banorë të Tiranës, është ende […]