Tag Archives: Brejdon Xhavara

Në kërkim të një burgu për vrasësit e sëmurë

Në kërkim të një burgu për vrasësit e sëmurë

I vetmi vend në Europë pa një spital-burg për të sëmurët mendorë Gjykatat shqiptare përballen rregullisht me krime të ndryshme, si vrasje, plagosje, dhunë fizike etj., autorët e të cilëve janë persona me probleme të shëndetit mendor. Shpesh krimet janë nga më barbaret. Ata që akuzohen për krime të lehta, në shumë raste lirohen, ndërsa […]

Komuniteti Rom, fenomeni i popullsisë “fantazëm”

Komuniteti Rom, fenomeni i popullsisë “fantazëm”

Sonte në pjesën e parë të emisionit “31 Minuta” do të flasim për një realitet që të gjithë e ndeshim, por që pak e njohim. Përkundrazi, e paragjykojmë sepse nuk e njohim. Komunitetin Rom. Romët janë një komunitet i veçantë, shpesh herë i diskriminuar, gjithmonë i stigmatizuar për varfërinë dhe mënyrën e tyre të jetesës. […]