Tag Archives: Elsa Cerpja

Diplomatët e fshehur: Si lobimi në Amerikë u bë pjesë e ndikimit zgjedhor

Diplomatët e fshehur: Si lobimi në Amerikë u bë pjesë e ndikimit zgjedhor

Partitë politike shqiptare paguan vitin e shkuar afro 30 milionë lekë (277,800$), për firmat e lobimit në Shtetet e Bashkuara për të fituar influencë dhe akses te politikanët amerikanë. Por, nëse një qytetar shqiptar i hedh një sy këtyre raporteve financiare të fushatave, nuk merr dijeni për këtë. Shpenzimet për lobim në raportet financiare – […]

Si ligjet i lejojnë partitë të fshehin informacione thelbësore gjatë fushatave zgjedhore

Si ligjet i lejojnë partitë të fshehin informacione thelbësore gjatë fushatave zgjedhore

Në zgjedhjet e vitit të shkuar në Shqipëri, një kompani e vendosur në qytetin veriperëndimor të Lezhës dhuroi karburant me vlerë 501,000 lekë (rreth 4,600 $) për një parti të vogël politike, të quajtur Bashkimi Demokristian Shqiptar. Një audit zyrtar i qeverisë për financat e partisë pretendoi se donacioni i firmës së quajtur Linda 80 […]