Tag Archives: Fatjona Mejdini

Investimet në Tiranë: Cilësia e ulët, procedurat joligjore dhe mungesa e koordinimit rrisin barrën financiare për qytetarët

Investimet në Tiranë: Cilësia e ulët, procedurat joligjore dhe mungesa e koordinimit rrisin barrën financiare për qytetarët

Në dhjetor të vitit 2017, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, inauguroi punimet në rrugën Ali Shefqeti, rikonstruksioni i së cilës i kushtoi buxhetit të kryeqytetit afërsisht 61 milionë lekë (rreth 484 mijë euro). Rruga, e cila lidh lagjen Ali Demi me ish-Uzinën e Autotraktorëve në Tiranë, ishte një ndër më të frekuentuarat, njëkohësisht […]

Tirana, hapësirat e gjelbra mes pallateve po zhduken çdo ditë

Tirana, hapësirat e gjelbra mes pallateve po zhduken çdo ditë

Në Tiranë hapësirat publike përreth blloqeve të banimit po zhduken gjithnjë e më shumë. Ndërsa Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, vijon një fushatë mediatike për mbjelljen e pemëve pranë Parkut të Liqenit Artificial, bashkia e drejtuar prej tij lejon çdo ditë ngritjen e bizneseve në hapësirat e blerta, publike mes pallateve në lagjet […]

Prioritete të zhvendosura: Këmbësorët, përparësi vetëm në letra

Prioritete të zhvendosura: Këmbësorët, përparësi vetëm në letra

Në trotuaret e rrugëve qendrore të Tiranës gjen gjithçka: Shtylla që mbajnë tabela dhe reklama; pemë të rrethuara nga bordura të gjera; biçikleta të parkuara; mallra që reklamohen për t`u shitur dhe kioska. Shpesh brenda trotuarit gjenden edhe shkallë dyqanesh apo karrige lokalesh, ndërsa ajo që mungon pothuajse gjithmonë është hapësira e lirë për ecjen […]

Brokerimi në internet, skema mashtruese ku kontribuojnë mijëra shqiptarë

Brokerimi në internet, skema mashtruese ku kontribuojnë mijëra shqiptarë

Një investigim i Qendrës për Gazetari Cilësore identifikon të paktën 80 shoqëri të palicencuara brokerimi që drejtojnë operacionet nga Shqipëria, të cilat zhvatin qytetarë të huaj, zhvillojnë evazion fiskal dhe vendosin mijëra të rinj përpara përgjegjësisë ligjore. Blerta*, 23 vjeç, prej janarit të këtij viti ka çelur një biznes si person fizik me aktivitet “përpunimin […]