Tag Archives: Fjori Sinoruka

Partitë nuk tregojnë paratë!

Partitë nuk tregojnë paratë!

Partitë politike, flasin për gjithçka me përjashtim të financave të tyre! Kushtetuta, ligji për partitë politike, kodi zgjedhor kërkojnë transparencën financiare të partive politike. Transparenca financiare e partive politike i ngjan legjendave. Shumë flitet për to, por pak shihen., Pak kush e di që paguajmë të gjithë për partitë politike.  Partitë politike, në pushtet apo […]

Mos, as për dhjetë vjet nuk zgjidhet puna e Lanës!

Mos, as për dhjetë vjet nuk zgjidhet puna e Lanës!

Pas vonesash, qeveria përzuri kompaninë që ndërtonte impiantin e pastrimit të ujërave të Lanës. Tani, kompania e ka hedhur shtetin në gjyq në Londër dhe kjo e mban peng atë impiant. Uniforma livando, i thatë, i zeshkët, rreth të gjashtëdhjetave, ja bën me dorë Shefkiut të mos flasë, dhe afrohet ngadalë, sikur po i ngjitet […]

Kanali në mes të qytetit

Kanali në mes të qytetit

Lana përshkruan Tiranën në pjesën më kryesore të saj. Në shkrimin e parë të kësaj serie, tregohet se si u kthye në gropë septike para syve të të gjithëve. “Ky s’është përrua. Ky është kanal ujërash të zeza, gjiriz, në mes të vendit.” Luigi da Vivo kishte marrë shtëpi nga Stadiumi Dinamo dhe priste të […]

Çfarë po ndodh me Lagunën e Patokut…

Çfarë po ndodh me Lagunën e Patokut…

Lagunat janë një nga pasuritë e çmuara që na ka falur natyra, por nga mungesa e kujdesit ato kanë degraduar. Për shkak të burimeve të pakta financiare autoritetet thonë se nuk kanë mundësi të kujdesen për to. Për këto arsye kanë vendosur të bashkëpunojnë me privatët duke i dhënë lagunat në përdorim në këmbim të […]

A po rrënohet Ksamili?

A po rrënohet Ksamili?

Kjo kronikë investiguese është realizuar përmes bashkëpunimit të Qendrës për Gazetari Cilësore dhe Zërit të Amerikës. Kronika është e para e një serie investigative që do të publikohen në muajt në vijim nga Qendra dhe VOA.

Bashkia e Elbasanit, tenderë pa garë dhe hije të konfliktit të interesit

Bashkia e Elbasanit, tenderë pa garë dhe hije të konfliktit të interesit

Sistemimi i rrugëve dhe kanalizimeve, pastrimi i qytetit, blerja e frutave dhe perimeve për kopshtet dhe konviktet kanë një emërues të përbashkët në Bashkinë e Elbasanit: kompanitë, të cilat marrin të drejtën t`i ofrojnë këto shërbime dhe mallra, kryesisht nuk i nënshtrohen garës së hapur, por lidhin marrëveshje përmes negocimit me përfaqësues të bashkisë. Një […]