Tag Archives: Ilir Karabrahimi

Projekti i harruar për Shkumbinin!

Projekti i harruar për Shkumbinin!

Lumenjtë shqiptarë janë thuajse të tërë të ndotur dhe ne shumë raste dora e njeriut i kthen ata në vendmbledhje mbeturinash. Por për të evituar këtë situatë, 4 vjet më parë qeveria shpenzoi mbi 100 milionë lekë për një projekt në Shkumbin. Projekti thuhet se dha rezultat vitin e parë, për aq sa funksionoi, por […]

Ndërtimet pa kriter zhdukën në Golem pyllin e pishave!

Ndërtimet pa kriter zhdukën në Golem pyllin e pishave!

Tërmeti i 26 nëntorit nxori në sipërfaqe problematikën e ndërtimeve pa kriter, pa plan dhe shkatërrimin që njeriu i bëri natyrës. E nëse vija bregdetare e Durrësit është shembulli më i mirë që tregon degjenerimin dhe degradimin urban, ajo e Golemit është shembulli se si një pyll i tërë pishash u zhduk për më pak […]

Liqeni i Ohrit nën mbrojtjen e UNESCO

Liqeni i Ohrit nën mbrojtjen e UNESCO

Liqeni i Ohrit një nga më të vjetrit në botë tanimë do të mbrohet nga UNESCO si zonë e trashëgimisë natyrore dhe kulturore. Liqeni është një referencë gjeografike që na bën të ndihemi gjithmonë krenar dhe marrja nën mbrojtje nga organizata e mirënjohur ndërkombëtare është garanci për mbrojtjen e këtij aseti të çmuar. Sonte  “31 […]

Çfarë po ndodh me Lagunën e Patokut…

Çfarë po ndodh me Lagunën e Patokut…

Lagunat janë një nga pasuritë e çmuara që na ka falur natyra, por nga mungesa e kujdesit ato kanë degraduar. Për shkak të burimeve të pakta financiare autoritetet thonë se nuk kanë mundësi të kujdesen për to. Për këto arsye kanë vendosur të bashkëpunojnë me privatët duke i dhënë lagunat në përdorim në këmbim të […]

Mungesa e pistave atletike! Një situatë që po dëmton brezat

Mungesa e pistave atletike! Një situatë që po dëmton brezat

Izmir Smajlaj vendosi pak ditë më parë një tjetër rekord. Ai konfirmoi atletin e shkëlqyer që na bëri krenarë kur u shpall kampion europe për garat në salla të mbyllura. Por ky është vetëm shkëlqimi që na japin ata pak atletë në aktivitetet ndërkombëtare. Atletika, mbretëresha e sporteve, në Shqipëri është sporti me më pak […]

Semafori apo vijat e bardha, kush ka përparësi!

Semafori apo vijat e bardha, kush ka përparësi!

Qytetet e mëdha, si në Shqipëri si kudo ne botë, për shkak të zhvillimit, rritjes se popullsisë, ndryshimit të teknologjisë dhe stilit te jetesës shpesh kthehen ne problem për menaxhimin e trafikut. E tillë është Tirana, e cila sot numëron 233 automjete për 1000 banorë, ku çdo ditë jave e muaj shtrohen rrugë, disa zgjerohen, […]

Durrësi në betejë të heshtur mes antikitetit, historisë dhe biznesit të ndërtimit

Durrësi në betejë të heshtur mes antikitetit, historisë dhe biznesit të ndërtimit

Prej dekadash Durrësi, një nga qytetet që mbart një pjesë të madhe të lashtësisë dhe trashëgimisë tonë jeton një betejë të heshtur mes antikitetit, historisë dhe biznesit të ndërtimit. Prej gati 28 vjetësh në Durrës nuk ka mbetur i paprekur asnjë objekt, që është gjetur gjatë gërmimeve të shumta në qytetin antik. Ndërtimet e shumta […]