Tag Archives: Lorin Kadiu

Riatdhesimet gjatë izolimit; Një histori jo transparente

Riatdhesimet gjatë izolimit; Një histori jo transparente

Më 9 Mars 2020, Ministria e Shëndetësisë njoftoi identifikimin e pacientin zero të infektuar me COVID-19 në Shqipëri. Një shtetas i cili udhëtoi në rrugë tokësore nga Italia për të hyrë në Shqipëri nga dogana e Muriqanit, ku nuk iu nënshtrua kontrolleve mjekësore që kishin nisur prej ditësh. Që prej asaj dite, qeveria shqiptare njoftoi masat e […]

Diplomatët e fshehur: Si lobimi në Amerikë u bë pjesë e ndikimit zgjedhor

Diplomatët e fshehur: Si lobimi në Amerikë u bë pjesë e ndikimit zgjedhor

Partitë politike shqiptare paguan vitin e shkuar afro 30 milionë lekë (277,800$), për firmat e lobimit në Shtetet e Bashkuara për të fituar influencë dhe akses te politikanët amerikanë. Por, nëse një qytetar shqiptar i hedh një sy këtyre raporteve financiare të fushatave, nuk merr dijeni për këtë. Shpenzimet për lobim në raportet financiare – […]

Si ligjet i lejojnë partitë të fshehin informacione thelbësore gjatë fushatave zgjedhore

Si ligjet i lejojnë partitë të fshehin informacione thelbësore gjatë fushatave zgjedhore

Në zgjedhjet e vitit të shkuar në Shqipëri, një kompani e vendosur në qytetin veriperëndimor të Lezhës dhuroi karburant me vlerë 501,000 lekë (rreth 4,600 $) për një parti të vogël politike, të quajtur Bashkimi Demokristian Shqiptar. Një audit zyrtar i qeverisë për financat e partisë pretendoi se donacioni i firmës së quajtur Linda 80 […]

Liqeni i Bovillës, i rrezikuar nga erozioni,  i ndotur nga ujërat e zeza dhe mbetjet

Liqeni i Bovillës, i rrezikuar nga erozioni, i ndotur nga ujërat e zeza dhe mbetjet

Prej më shumë se një dekade ekspertët kërkojnë rehabilitimin e zonës që rrethon ujëmbledhësin e kryeqytetit përmes pyllëzimit, menaxhimit të mbetjeve dhe trajtimit të ujërave të zeza të zonës përreth, kërkesa që kanë rënë në vesh të shurdhër. Liqeni i Bovillës, nga i cili furnizohen me ujë të pijshëm qindra-mijëra banorë të Tiranës, është ende […]