Tag Archives: lutfi dervishi

Vendimi për negociatat, Gent Cakaj intervistë për “31 Minuta”

Vendimi për negociatat, Gent Cakaj intervistë për “31 Minuta”

Bashkimi Evropian e shtyu vendimin për hapjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për muajin tetor. Hapja e negociatave është një moment kthese për transformimin e vendit dhe të jetës së çdo qytetari shqiptar. Deri në “provimin” e vjeshtës mbeten tri pyetje kritike. A mjafton koha për të bindur vendet skeptike se Shqipëria […]

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Tiranës i shtohen biçikletat, por jo pa probleme

Sa herë që përmendim biçikletën, shumëkujt mund t’i shkojë mendja te Shkodra – kryeqyteti i biçikletave; qytet ku dashuria për makinën, “mollën e ndaluar” për shqiptarët deri në vitet ‘90-të, nuk e la në hije dyrrotakun e famshëm. Biçikleta është rikthyer pas më shumë se dy dekadash edhe në kryeqytetin shqiptar, ku në krah të […]

Parkimi në Tiranë: një gjobë çdo dy minuta

Parkimi në Tiranë: një gjobë çdo dy minuta

Investigimi zbulon se gjatë vitit 2018 numri i gjobave të marra për shkak të parkimit të gabuar në Bashkinë e Tiranës shkoi në 74,191 nga vetëm 32, 342 që ishte një vit më parë. Vlera e përfituar si pasojë e arkëtimit të gjobave u përllogarit të ishte 1.8 milionë euro. Nëse jeton apo ke punë […]