Tag Archives: Merxhan Daci

Fabrika e bakrit në Fushë-Arrëz ndot të tashmen dhe të ardhmen

Fabrika e bakrit në Fushë-Arrëz ndot të tashmen dhe të ardhmen

Derdhja e mbetjeve nga pasurimi i bakrit po dëmton banorët dhe mjedisin e zonave që përshkohen nga lumi Fan i Madh, duke përfshirë disa fshatra të bashkive Fushë-Arrëz dhe Pukë. Fshati Gjegjan me 2800 banorë është një nga zonat që po penalizohet, megjithëse ka potencial për turizëm. Sapo hyn në qytetin e vogël të Fushë-Arrëzit, […]

Krimi mjedisor në Shqipëri, pa ndëshkim

Krimi mjedisor në Shqipëri, pa ndëshkim

Mali me Gropa-Bizë-Martanesh është një zonë e mbrojtur natyrore, megjithatë shpesh është kthyer në “vend të preferuar” për prerjen e drurëve. Ka patur shumë raste të tilla dhe vetëm në një prej tyre, regjistruar më 18 korrik 2019, dëmi i shkaktuar nga prerja e drurëve u llogarit në vlerën 736.000 lekë. Shkelësi u kap në […]

Nafta në Shqipëri, historia e një krimi të pandëshkuar

Nafta në Shqipëri, historia e një krimi të pandëshkuar

Kompanitë më të rëndësishme të shpërndarjes së naftës në vend rezulton se tregtojnë në pjesën dërrmuese gazoil të përzier me solar apo vajguri, në një kohë kur rafinimi i produktit nuk bëhet i plotë. Cilësia e naftës shqiptare është shumë e ulët, nëse ajo krahasohet me atë të vendeve fqinje. Ky pohim nuk është legjendë […]